Vacature Coördinator VPTZ-NWN

Ben jij op zoek naar een baan waarbij zingeving en kwaliteit van bestaan kernwoorden zijn en waar je samen kunt werken met een geweldig team van vrijwilligers? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren op de functie van Coördinator van de stichting VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg Noord in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis).

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste drie tot zes maanden van hun leven bevinden. De ondersteuning kenmerkt zich door het ‘er zijn’: de vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in, naast de zorg die mantelzorgers geven, mede ter ontlasting van de mantelzorgers/naasten.

Kern van de functie

Als coördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel de cliënten als de vrijwilligers. Als coördinator neem je de hulpvraag van mantelzorgers of verwijzers aan en maak je een eerste inventarisatie van de behoefte en wensen van de cliënt en diens naasten. Dan is het de kunst om de juiste vrijwilligers te koppelen aan deze hulpvraag. Een goede match is belangrijk voor de cliënt en diens naasten, maar zeker ook voor de vrijwilliger. Vrijwilligers van de VPTZ NWN  kunnen zowel thuis als op een van de palliatieve units ingezet worden. Dit betekent  dat je ook afstemt met de leidinggevende van de units.

De palliatieve units bevinden zich in DrieMaasStede (verpleeghuis in Schiedam) en in de Tweemaster (verpleeghuis in Maassluis)

Tijdens de periode van inzet ben je aanspreekpunt voor de vrijwilligers en begeleid je hen daar waar nodig. Daarnaast stem je af met bijvoorbeeld de thuiszorgorganisatie of andere verwijzers over de inzet van de vrijwilligers. Onze aanvragen worden in een digitaal systeem bijgehouden en enige computervaardigheden zijn dan ook een pré.

Naast het inzetten van vrijwilligers ben je als coördinator ook bezig met het bekend maken van de mogelijkheden van de VPTZ NWN en ben je betrokken bij de ontwikkelingen van koepelorganisatie VPTZ Nederland.  Dat kan er heel verschillend uitzien, van het geven van een presentatie aan thuiszorgmedewerkers tot het opstellen van een leuk bericht voor in de lokale krant.

Daarnaast maak je in samenwerking met het bestuur ieder jaar het jaarverslag.

VPTZ-NWN is onderdeel van het Netwerk Palliatieve Zorg-WSD (de regio Westland Schieland Delfland). Dat betekent dat je er nooit alleen voor staat en in samenwerking met andere organisaties vorm geeft aan de palliatieve thuiszorg in de regio.

Het kwaliteitskompas van VPTZ Nederland is voor ons een belangrijk hulpmiddel in de doorontwikkeling van onze organisatie en de kwaliteit van dienstverlening.

Functie-eisen

Kennis

De coördinator functioneert op HBO werk- en denkniveau.

Sociale vaardigheden

Overige functie-eisen

Wat bieden wij

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met onze coördinator via 06-51175006 of met

Marianne Ras, voorzitter Bestuur VPTZ NWN 06-53350837.

Interesse? Stuur je CV en motivatie naar info@vptz-nwn.nl en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.