Over VPTZ Nieuwe Waterweg Noord

Wanneer u te horen krijgt dat het levenseinde van uzelf of uw naaste nabij is, breekt een onzekere periode aan. Het verzorgen van een geliefde in de laatste levensfase kan zwaar zijn, ondanks de ondersteuning door de huisarts, wijkverpleging en thuiszorg. Als het levens­einde nadert, wordt de zorg intenser en intensiever.

Het kan samen beter
Juist in deze periode staan onze vrijwilligers voor u klaar. Of u de laatste fase van uw leven nu thuis doorbrengt, in een verpleeghuis of een andere zorginstelling: De opgeleide vrijwilligers van de VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg Noord) bieden u tijd, aandacht en ondersteuning, wanneer u daar behoefte aan heeft. Zij zijn er voor uzelf, maar ook voor uw familie of mantelzorgers, zodat zij zichzelf weer kunnen opladen.

Samen met uw mantelzorgers en de professionele zorgverleners doen onze vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze intense periode. Zij verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken, maar nemen zorg uit handen van uw mantelzorgers en bieden waar nodig een luisterend oor en emotionele ondersteuning. Uw naasten krijgen zo een beetje rust en ruimte, terwijl u zo veel mogelijk dezelfde aandacht en hulp krijgt die u gewend bent.

Een vrijwilliger kan één of meerdere dagdelen per week worden ingezet, overdag, ’s avonds en incidenteel ook ’s nachts. Afhankelijk van uw behoefte kunnen meerdere vrijwilligers voor u klaar staan.

 

Documenten

Het privacyreglement vindt u hier.

Het klachtenreglement vindt u hier.

Het vrijwilligersbeleid vindt u hier.

Jaarverslagen

Het jaarverslag 2022 vindt u hier.

Het jaarverslag 2021 vindt u hier.

Het jaarverslag 2020 vindt u hier.