TV-serie Tot het Einde

📺 Kijktip: de serie Tot het Einde. Krijg een beeld van wat vrijwilligers palliatieve zorg kunnen bijdragen in de laatste levensmaanden bij mensen die thuis sterven. Deze steun is er namelijk ook voor u.

Donderdag 4 april 2024

Vrijwilliger maakt wenkbrauwen van zieke mevrouw op

De human interest serie Tot het Einde besteedt aandacht aan de rol van vrijwilligers in de laatste levensfase van mensen die thuis sterven. In vier afleveringen worden zes thuisvrijwilligers gevolgd die mensen in de laatste fase van hun leven bijstaan. We zien hoe welkom hun bijdrage is, hoe vriendschappen ontstaan, hoe er gelachen en gehuild wordt en hoe er ook weer afstand genomen moet worden. Wat drijft deze vrijwilligers om wildvreemden naar hun sterfbed te begeleiden? En wat leert de dood hen – en ons - over het leven? Wat ons betreft een absolute aanrader dus noteer alvast in de agenda: zondag 28 april wekelijks om 22.45 uur op NPO 2 en NPO Start.

Wij van VPTZ Nieuwe Waterweg Noord hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze serie. Een vrijwilliger en haar cliënt zijn zelfs gefilmd hiervoor.

De serie is een coproductie van Omroep HUMAN en Tomtit Film en is gerealiseerd met steun van VPTZ Nederland.