22 vrijwilligers geschoold in de palliatieve zorg

Hospice De Margriet en de VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg Noord) hebben 22 vrijwilligers geschoold, die net werkzaam zijn in hospice De Margriet of deel uit maken van de ‘waakgroep’ van de DrieMaasStede en ook nieuwe geïnteresseerden. Zij zijn nu allen opgeleid om zowel in de thuissituatie, hospice (voorzieningen) als verpleeghuizen ingezet te worden ter ondersteuning van mensen in de laatste levensfase en hun naasten in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Woensdag 27 maart 2019

De scholing bestond uit 7 lessen verzorgd door: Els Wijnhorst, coördinator van het hospice De Margriet; Sandra Mauwer, coördinator van VPTZ NWN; Huub Schreuder en Marja Mons, resp coördinator en consulent van het Netwerk Palliatieve Zorg-NWN; Jan de Geus, emeritus predikant en Wil van de Linden en Nancy Boelhouwer, beiden verpleegkundigen.

Alle 22 cursisten hebben welverdiend een certificaat en een cadeautje gekregen. Els Wijnhorst en Sandra Mauwer, de organisatoren,  kregen onverwacht bloemen van de cursisten als dank. Zij waren hierdoor zeer verrast.

Ondanks de grote groep cursisten was de sfeer prettig en open, waardoor er met elkaar ‘de diepte’ in kon worden gaan en persoonlijke ervaringen konden worden gedeeld.

Verschillende lessen hebben kosteloos plaatsgevonden in de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen. We zijn de beheerder en de kerk erg dankbaar voor hun gastvrijheid en faciliteiten.

Betekenisvol vrijwilligerswerk
Hebt u interesse in deze betekenisvolle vrijwilligersfunctie, dan horen we graag van u. U kunt bellen met hospice De Margriet: 010-4747618 of met de VPTZ-NWN (inzet bij mensen thuis): 06-51175006