Hospice De Margriet en VPTZ-NWN slaan de handen ineen

Hospice De Margriet en VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg- Nieuwe Waterweg Noord) hebben de laatste maanden nauw samengewerkt op het gebied van de3 scholing van vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers van beide organisaties zijn de afgelopen maanden samen geschoold op het gebied van Palliatieve Terminale Zorg en zijn nu per direct inzetbaar in hospice De Margriet en via de VPTZ-NWN bij mensen thuis en in andere hospicevoorzieningen of verpleeghuizen in de regio.

Door deze werkwijze krijgen alle vrijwilligers dezelfde gedegen basisscholing, waarin veel aspecten van deze specifieke vorm zorg aan bod komen. Alle geslaagden ontvingen hiervoor een certificaat. Palliatieve terminale zorg is zorg aan mensen in de laatste levensfase. De zorg is gericht op behouden van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven in deze fase en – zeker zo belangrijk – het ondersteunen van de mantelzorgers.

Betekenisvol vrijwilligerswerk

Hebt u interesse in deze betekenisvolle vrijwilligersfunctie, dan horen we graag van u. U kunt ons bereiken via vrijwilligers.pz.nwn@gmail.com , of bellen met 010-4747618 (hospice De Margriet) of 06-51175006 (VPTZ-NWN).

Vrijdag 16 maart 2018