Informatieavond vrijwilligerswerk in de palliatieve zorg

Iedereen die meer wil weten over het betekenisvolle vrijwilligerswerk in de palliatieve terminale zorg is van harte welkom tijdens de informatieavond van 30 oktober aanstaande in het Zonnehuis in Vlaardingen. En voor degenen die serieus overwegen vrijwilliger te worden, start er in januari 2020 weer een basisscholing.

Maandag 30 september 2019

Wat is palliatieve terminale zorg?
Palliatieve terminale zorg is zorg aan mensen die zó ziek zijn, dat zij op niet al te lange termijn zullen overlijden aan hun ziekte, thuis of in een hospicevoorziening. Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in de ondersteuning van deze mensen en hun naasten.

Informatieavond
Op 30 oktober a.s. organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg-Nieuwe Waterweg Noord van 19.30 uur tot 21.00 uur een informatieavond in het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 te Vlaardingen (zaal de Grote Beer). Geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 19:00 uur.
Tijdens deze avond informeren we u graag over wat dit bijzondere vrijwilligerswerk inhoudt. Er is daarnaast volop gelegenheid om vragen te stellen. Alle organisaties uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die deze specifieke vorm van zorg bieden, zoals Hospice De Margriet, palliatieve unit Mathilde van het Zonnehuis en de VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, voor de inzet van vrijwilligers bij mensen thuis), zijn deze avond vertegenwoordigd en staan u graag te woord.

Basisscholing
In januari 2020 start de basisscholing voor nieuwe vrijwilligers. De scholing duurt zeven tot negen weken en vindt één dagdeel per week plaats.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden voor de scholing of de informatieavond kan via vrijwilligers.pz.nwn@gmail.com of 06-51175006 (coördinator VPTZ-NWN).