VPTZ-NWN informeert mantelzorgers tijdens Minters informatiemarkt

Minters Mantelzorg organiseerde op  6 november 2018 weer een heel programma voor Mantelzorgers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in theater de Schie in Schiedam. Op de informatiemarkt die onderdeel uitmaakte van het feestelijke programma, was VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg Noord) ook aanwezig. Vrijwilligers van VPTZ-NWN informeerden mantelzorgers over wat onze vrijwilligers in de laatste levensfase kunnen betekenen voor mantelzorgers. 

Donderdag 8 november 2018

Lang niet alle bezoekers bleken op de hoogte van het bestaan van VPTZ-NWN, terwijl de tijd, aandacht en ondersteuning van onze opgeleide vrijwilligers juist veel verlichting kunnen bieden. Samen met de mantelzorgers en de professionele zorgverleners doen onze vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze intense periode. Zij verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken, maar nemen zorg uit handen van de mantelzorgers en bieden waar nodig een luisterend oor en emotionele- en praktische ondersteuning. Op deze manier krijgen de mantelzorgers de rust en ruimte die zo hard nodig is om er voor hun naasten te kunnen zijn.

Meer informatie over VPTZ-NWN vindt u op onze website http://vptz-nwn.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met onze coördinator Sandra Mauwer via: 06-51175006